Gemeentebelangen Bedum
   

BVgB erkent onzorgvuldigheid in ‘open brief’

BEDRIJVENVERENIGING EN GEMEENTE LEGGEN MENINGSVERSCHIL BIJ

De Bedrijvenvereniging gemeente Bedum (BvgB) en het Bedumer gemeentebestuur zijn weer on speaking terms. In een vandaag gehouden overleg tussen het bestuur van de ondernemersvereniging en een delegatie namens het gemeentebestuur heeft de BvgB erkend dat de gang van zaken rond een eerder dit jaar verzonden ‘open brief’ niet de schoonheidsprijs verdient. Ook wordt erkend dat de communicatie rond de ‘open brief’ te wensen over heeft gelaten. In de bewuste brief uitte het bestuur zware kritiek op het ondernemersklimaat in de gemeente. De brief is inmiddels van tafel.

De ‘open brief’ leidde in juni tot verbazing en onbegrip bij het gemeentebestuur. Dat overlegt geregeld met het bestuur van de bedrijvenvereniging. Het overleg kenmerkt zich al jaren door openheid en goede verhoudingen. B. en w. verzocht het bestuur van de BvgB om een nadere toelichting en concrete voorbeelden van kritiekpunten die in de brief werden geuit. Een overleg met de voorzitter van de BvgB, waarin de gemeente een nadere toelichting vroeg, werd vroegtijdig afgebroken. Sindsdien bestond er een patstelling tussen beide partijen.

Het overleg van vandaag heeft de lucht geklaard. Beide partijen benadrukken het belang van goede, constructieve, open onderlinge verhoudingen.

 


Klik hier voor de brief (2008) van de BVgB over het wantrouwen en de angst van ondernemers in de richting van de gemeente Bedum, deel 1


Klik hier voor de reactie van de Gemeente Bedum (2008), deel 2

 


Klik hier voor de reactie van de BVGB stapt op, deel 3

Share
comments
   

Wie is online  

We hebben 78 gasten en geen leden online

   

Statistieken  

   
© Gemeentebelangen Bedum