Gemeentebelangen Bedum
   

Klinkers en communicatie

Tijdens de vorige raadsvergadering heeft GB al aangegeven dat we de afgelopen jaren diverse keren onaangenaam zijn verrast door berichten over onverwachte tegenvallers bij de uitvoering van infrastructurele projecten, waarbij wethouder te Velde als portefeuillehouder was betrokken. Daarbij hebben we vele voorbeelden genoemd. Een van de meest recente voorbeelden waren de klinkers en de renovatie van de draaibrug in Onderdendam. We hebben vragen gesteld over de wijze waarop de wethouder in deze dossiers heeft gehandeld en heeft gecommuniceerd met haar burgers en ondernemers. We hebben geconstateerd dat de CDA wethouder telkens weer laat zien onvoldoende grip te hebben op een goede risicobeheersing van een aantal door hem uitgezette projecten.

Vervolgens kregen we aan de raadstafel de wind flink van voren. Het was tijd voor een opfriscursus staatsrecht en als we ook maar enige dossierkennis hadden gehad met betrekking tot de draaibrug dan hadden we kunnen weten dat de gemeente geen enkele blaam treft werd gesuggereerd. De fractievoorzitter van het CDA dhr. Wijnstra had zelfs aantekeningen bij zich waarin hij ons verweet dat we op ramkoers waren, terwijl de vragen voor het vragenuurtje alleen van te voren beschikbaar worden gesteld aan het college. Tot onze verbazing lazen we enkele weken later dat de gemeente Bedum wel degelijk mede verantwoordelijk is voor het debacle met de draaibrug en dat daarmee onze vragen absoluut terecht waren. Sterker nog, we hebben in dit dossier als oppositiepartij gehandeld zoals de burgers dat van ons mogen en zelfs moeten verwachten en dat heeft niets met rammen te maken.

GB wil graag het college van Bedum een groot compliment maken. Wij vinden het groots dat ze toegeeft mede verantwoordelijk te zijn voor het debacle met de draaibrug in Onderdendam. Klein smetvlekje in deze is alleen dat het toch wel erg jammer is dat er een mediator aan te pas moest komen (met alle kosten van dien) om dit college zo ver te krijgen dat ze haar verantwoordelijkheid eindelijk toegaf.

Klik hier voor de vragen van GB in de vorige raadsvergadering van 22 sep. 2011

Klinkers en communicatie deel 2

Lees verder over de vragen die GB hierover heeft gesteld aan de wethouder…

Klik hier om de vraag 1 te lezen.

Parkeren vrachtauto’s binnen bebouwde kom

Lees verder over de vragen die GB hierover heeft gesteld aan de wethouder…

Klik hier om vraag 2 te lezen

Wegwerkzaamheden, gedupeerde ondernemers en schadevergoeding

Lees verder over de vragen die GB hierover heeft gesteld aan de wethouder…

Klik hier om vraag 3 te lezen.

Share
comments
   

Wie is online  

We hebben 50 gasten en geen leden online

   

Statistieken  

   
© Gemeentebelangen Bedum