Beste leden van Gemeentebelangen Bedum,

Graag informeren wij jullie over de ontwikkelingen binnen de fractie van Gemeentebelangen Bedum na het vertrek van Annemarie Heite als fractievoorzitter. Wij hebben als bestuur en fractie de tijd genomen om met elkaar na te denken over de toekomst van onze partij en alles wat daar bij komt kijken.

Het bestuur en de fractie hebben Annemarie gevraagd of zij wil blijven als raadslid bij GB. Wij hebben als team de afgelopen 3,5 jaar ongelofelijk veel bereikt en willen als team de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 in gaan. Annemarie heeft daar mee ingestemd. Menco Slager stopt met zijn ondersteuning van de fractie als schaduwfractielid. Hij wordt vervangen door onze nieuwe en enthousiaste teamgenoot Erwin Venema.

Het onderwerp rondweg zit in een nieuwe fase nu de provincie heeft besloten om voor een oostelijke ontsluiting te gaan. Door deze beslissing en omdat zij geen fractievoorzitter meer is, kan Annemarie invulling blijven geven aan haar raadswerk op een voor haar acceptabele en integere wijze. Overigens zal zij geen woordvoerder zijn voor dit onderwerp in de raad.

De fractie van GB gaat samen verder en zal zich blijven inzetten voor haar verkiezingsprogramma vanuit haar visie dat politiek inhoudelijk, transparant, voor én door burgers moet worden ingevuld. Wij zien met elkaar de verkiezingen van maart 2014 met vertrouwen tegemoet.

Binnenkort organiseren wij een ledenvergadering waar zowel het bestuur als de fractie aanwezig zullen zijn voor een nadere toelichting en het beantwoorden van eventuele vragen. Uiteraard zijn wij voor die tijd telefonisch beschikbaar. Met een hartelijke GB groet namens het hele team,

Thie Katerberg, John Laninga

Bestuur Gemeentebelangen Bedum

DvhN van 19 september 2013, klik hier!