Denk mee met GB!

Het lijkt nog ver weg, maar aankomend voorjaar zijn er al weer gemeenteraadsverkiezingen. Gemeentebelangen Bedum wil in voorbereiding hierop graag met burgers, ondernemers en andere betrokkenen samenwerken aan een nieuw verkiezingsprogramma. Daarom is er een speciale site ontwikkeld: goudvoorbedum.nl, waar iedereen kan reageren en meeschrijven aan de inhoud van dit programma.

Crowdsourcen, een politiek veranderingsproces

“Het idee van meedenken of crowdsourcen past perfect bij de visie van GB dat politiek voor- en door burgers moet worden ingevuld. De afgelopen jaren heeft GB met haar denktanks: restwarmte Domo, ontsluiting Bedum en centrumplan, samen met burgers en ondernemers geweldige resultaten geboekt”, legt fractievoorzitter Martin Broekmans uit. “Door een open podium te creëren, burgers te betrekken en serieus te nemen, krijg je toegang tot ongelofelijk veel kennis en ben je veel beter in staat om aan te sluiten bij dat wat er echt leeft. Voor ons is het dan ook een logische vervolgstap om samen met burgers verder te werken aan de invulling van ons nieuwe verkiezingsprogramma. Maar deze aanpak is niet alleen van toepassing op de verkiezingen. Ook daarna moeten burgers wat ons betreft veel meer worden betrokken bij de invulling en uitvoering van het beleid”, aldus Broekmans. “Dit is dus nog maar de eerste stap in een veel groter politiek veranderingsproces, waar wij in geloven. Er spelen momenteel veel belangrijke onderwerpen zoals bezuinigingen, een mogelijke herindeling, de ontsluiting van Bedum en het centrumplan. Maar ook op het gebied van sport en recreatie heeft GB hoge ambities om onze gemeente in de toekomst aantrekkelijk en leefbaar te houden. Al deze onderwerpen vormen het kader waarbinnen burgers kunnen meedenken bij GB”.

Sport, recreatie en inspiratie

“Om u een indruk te geven van onze ideeën en ambities op het gebied van sport en recreatie willen we u een aantal voorbeelden niet onthouden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een speeltuin aan het al veel te lang ‘braakliggende’ Burchtplein? Of misschien wordt u wel enthousiast bij de gedachte aan: ‘Bedum, Garnwerd aan het Boterdiep’ en kunnen we in overleg met het ijsbaanbestuur een recreatieve zomer- en winterinvulling aan deze prachtige centrale plek geven. Ook de speel- en zonneweide van de Beemden verdient een fikse opknapbeurt, bijvoorbeeld in combinatie met een door het bedrijfsleven gesponsord kleuterbuitenbad, verwarmd met restwarmte van de Domo. Wij zijn in gesprek met Zuidlaren waar ze hier ervaring mee hebben, dus waarom zou dat in Bedum ook niet kunnen? Het opknappen van de bankgebouwen en de terugkeer van een Molen met recreatieve invulling zouden wat ons betreft geweldige stappen in de goede richting voor het centrum van Bedum zijn. Onderdendam heeft laten zien dat dit niet alleen maar door de gemeente hoeft te worden geïnitieerd, ook hier kunnen burgers en ondernemers een belangrijke rol spelen. Voor oa. wandelaars, renners, kanoërs en ruiters zijn er verschillende gebieden in onze gemeente geschikt om verder invulling aan te geven. Een Walfridusvoetpad is slechts een van de vele mogelijkheden…Dit is nog maar een greep uit al onze ideeën en onderwerpen op het gebied van sport en recreatie. Ook voor alle andere belangrijke onderwerpen hebben wij kaders geschetst en een voorzet gegeven. Hebt u ideeën of wilt u reageren op de onze, ga dan naar goudvoorbedum.nl. Vindt u de stap via internet te groot? Bel ons, wij maken graag een persoonlijke afspraak met u! Doe mee met GB, voor de toekomst van onze gemeente Bedum.

Klik op onderstaand logo om naar de website Goudvoorbedum.nl te gaan