Gemeentebelangen Bedum
   

Durf te dromen!

Tijdens de algemene beschouwingen van donderdag 7 november jl. kreeg GB er stevig van langs van de Christen Unie, die GB verweet als Alice in Wonderland in een droomwereld te leven. “Wij beschouwen dat als een groot compliment”, zegt campagneleider Annemarie Heite: “Ik heb onze prachtige koningin mogen ontmoeten en herinner me haar woorden: “durf te dromen, blijf vragen: Waarom, waarom, waarom. Er is altijd een andere weg en vaak een betere”. Zij sprak deze woorden gericht aan mijn studenten die nog aan het begin van hun carrière stonden en ik ben ze nooit vergeten. Het is exact wat ons drijft, wat onze visie voor Bedum is. De keuze voor een kunstgrasveld, restwarmte van de Domo en de steun van de provincie voor een rondweg zijn het klinkende bewijs, dat dromen, het hebben van een visie en burgerparticipatie precies de zaken zijn die Bedum nodig heeft”.

“Samen met burgers, ondernemers en wetenschappers hebben we de afgelopen jaren onze dromen uitgewerkt in concrete visies. Daarmee hebben we tot nu toe echt een verschil kunnen maken voor onze gemeente”, vult fractievoorzitter Martin Broekmans aan. “Ook onze denktank voor het centrumplan heeft een jaar geleden al laten zien dat je met samenwerking heel veel kunt bereiken. Bederawalda wordt geheel in lijn met onze visie ingevuld. Nu is het tijd voor de volgende stappen. De Scheve Toren en de bankgebouwen verdienen onze aandacht, om maar eens een paar voorbeelden te noemen. Ze zijn allemaal te zien op onze 5 ansichtkaarten met daarop de belangrijkste unieke plekken in het centrum van Bedum. Iedereen kan ze bestellen op onze site: goudvoorbedum.nl. Op deze site kan je ook meeschrijven aan ons verkiezingsprogramma. De reacties stromen dagelijks binnen en het aantal bezoekers is boven verwachting.

We zijn echt ontzettend trots dat wij zoveel verkiezingsbeloftes hebben gerealiseerd de afgelopen jaren”, zegt Broekmans. “Daarmee hebben we het vertrouwen kunnen waarmaken van de burgers die ons de historische overwinning van 6 zetels gaven. Terwijl je als oppositiepartij zeker in Bedum echt op achterstand staat. Het dualisme waarmee college en raad onafhankelijk van elkaar moeten functioneren ten gunste van het openbare debat, is hier nog ver te zoeken. De wethouders bereiden bijvoorbeeld nog altijd samen met hun eigen partijen alle commissies- en raadsvergaderingen voor, dan sta je als oppositie langs de zijlijn en dat komt de democratie niet ten goede. Desondanks gaan wij enthousiast en vol goede moed door. Er is nog veel werk aan de winkel om onze gemeente aantrekkelijk en leefbaar te houden. Onze fractie is er klaar voor. Denk met ons mee, ga naar goudvoorbedum en laat ook uw stem horen, velen gingen u al voor. Wij gaan door om onze dromen voor u waar te maken, ook na de verkiezingen van maart 2014!”

Klik op onderstaand logo om naar de website Goudvoorbedum.nl te gaan

Share
comments
   

Wie is online  

We hebben 25 gasten en geen leden online

   

Statistieken  

   
© Gemeentebelangen Bedum