Dromen, durven: doen!

“Vier jaar geleden heeft Gemeentebelangen Bedum drie denktanks opgericht, een voor de restwarmte van de Domo, een voor de ontsluiting van Bedum en een voor het centrum van Bedum. Samen met burgers, ondernemers, architecten, adviseurs, wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen en studenten is soms dag en nacht gewerkt om deze onderwerpen waar vaak al jaren over werd gepraat maar waar geen resultaten mee werden geboekt, nu eens echt op de kaart te zetten. De gevolgen kent u, er komt een ontsluiting, we gaan gebruik maken van Domo warmte voor de Beemden, maar ook in het centrum van Bedum zijn belangrijke ontwikkelingen gaande waar wij u graag over willen informeren”, aldus fractievoorzitter Martin Broekmans.

“Kunt u zich de ansichtkaarten nog herinneren die we een jaar geleden in het dorp hebben verspreid? Daarop staan de 5 belangrijkste en unieke plekken in het centrum van Bedum die onze aandacht verdienen. Ze maken onderdeel uit van ons centrumplan (goudvoorbedum.nl). Aan de Vlijt bijvoorbeeld, waar nu het politiebureau en het Groene Kruisgebouw staan, zouden wat ons betreft in de stijl van Ten Boer, winkels en appartementen moeten komen. U hebt kunnen lezen dat Bederawalda met haar bouwplannen perfect aansluit bij onze visie, een geweldig resultaat voor deze kant van het centrum. Een andere ansichtkaart laat zien dat de leegstaande bankgebouwen aan het Boterdiep ruimte bieden voor appartementen met de uitstraling van hotel Krijthe, dat daar ooit stond en u raadt het al, ook deze plannen zijn opgepakt. Daarmee wordt weer een GB droom werkelijkheid voor het centrum van Bedum en daar zijn we natuurlijk ongelofelijk trots op”, zegt denktank lid Annemarie Heite.

Makelaardij Dijk & de Vries Vastgoed heeft in samenwerking met architect Niels Feddema en bouwadviseur Douwe Feddema van adviesbureau van der Plas de ansichtkaart uitgewerkt en een prachtige invulling gemaakt voor deze top locatie in de vorm van appartementencomplex ‘Krijthe State’. Welstand en alle direct omwonenden zijn razend enthousiast en ook de raad van Bedum is al geïnformeerd. “Niels en Douwe zaten in onze denktank en zo is het balletje gaan rollen” zegt Heite. “Dit is weer een schoolvoorbeeld van wat wij met burgerparticipatie bedoelen. De tijd dat gemeentes dit soort projecten zelf oppakken is echt voorbij, ze moeten veel meer een regisserende rol gaan vervullen. Maar een regisseur leunt niet achterover, ze zit op het puntje van haar stoel om te inspireren en met haar visie een stip op de horizon te zetten. Dat is exact wat wij met onze denktank en ansichtkaarten hebben gedaan, met nu dus alweer een geweldig resultaat.”

“Er is al meer belangstelling dan er beschikbare appartementen zijn, dit overtreft al onze verwachtingen” zegt Douwe Feddema. “Het is toch geweldig dat we in onze gemeente ondernemers hebben die hun nek durven uit te steken, dit zal voor de uitstraling van het centrum van grote betekenis zijn”. De denktank van GB is nog lang niet klaar en werkt al weer op volle toeren voor de volgende stappen. “Tijd om zelfgenoegzaam achterover te leunen hebben we niet. We moeten nu juist doorpakken en het hele centrum van Bedum met elkaar gaan verbinden. De mogelijkheden zijn er”, vult Heite aan. “Het is onze droom dat als je over een aantal jaren op de Gele Klapbrug staat, het niet nodig is om je af te vragen waar het centrum van Bedum ligt, omdat het zich langs het Boterdiep voor je ogen ontvouwt en je het warme hart rond de Walfridustoren intrekt”.

Klik hier voor onze promotie over het centrumplan Bedum in 2012-voorkant.

Klik hier voor onze promotie over het centrumplan Bedum in 2012-achterkant.

Klik hier voor het artikel op de Bedumer

Klik hiet voor het interview op RegioFM

Klik op onderstaand logo om naar de website Goudvoorbedum.nl te gaan