Gemeentebelangen Bedum
   

Bedum verdient een buitenbad!

Gemeentebelangen Bedum heeft enige tijd geleden aan het college een rapport overhandigd met daarin een concept voor uitbreiding van zwembad De Beemden met een 4 seizoenen (buiten)bad. Ook heeft zij een plan gemaakt waarbij zowel het sportcomplex als het zwembad kunnen worden verwarmd met het koelwater van de Domo. Verschillende bureaus hebben onderzoek gedaan naar de plannen van GB en die van het zwembadbestuur. Daaruit bleek dat de plannen van GB wat betreft kosten en baten er heel positief uit kwamen. Vorige week heeft het college in een persbericht laten weten geen mogelijkheden tot uitbreiding van het zwembad te zien, maar dat het gebruik van de Domo warmte positief lijkt en nader onderzoek behoeft. Deze week werd hierover gesproken tijdens de commissie Algemene Burgerzaken. Fractievoorzitter van Gemeentebelangen Bedum Annemarie Heite aan het woord over alle ontwikkelingen.

visie
“Uiteraard begrijpen wij dat er gezien de grote bezuinigingslast binnenkort geen uitbreiding komt van het huidige zwembad, maar daarmee zijn we er natuurlijk niet”, aldus fractievoorzitter Annemarie Heite. “Het persbericht was wat ons betreft dan ook veel te negatief en het liep voor de troepen uit. Waar het nu vooral om gaat is om met elkaar een stip aan de horizon te durven zetten en een visie te ontwikkelen op waar we met elkaar in de toekomst willen staan. Regeren is immers vooruit zien en ook deze crisis duurt niet eeuwig. De wethouder heeft enige tijd geleden al aan dit zwembadbestuur laten weten dat het huidige zwembad op den duur zijn attractiviteit zal verliezen als we niet over de grenzen van de muren heen durven te kijken. Wij zijn het daar helemaal mee eens.

sportgemeente
Wat ons betreft heeft Bedum als schakelgemeente, met haar sportvoorzieningen zo dicht bij het station, uitstekende papieren om zichzelf te positioneren als sportgemeente. Daar past uitbreiding van zwembad de Beemden heel goed bij. Tegen dat licht is het bericht van Het Huis van de Sport dat er te veel zwembaden in Noord Nederland zijn, eerder een kans dan een bedreiging”, aldus Heite. “Wij hebben immers een unieke situatie? We hebben een uitstekend functionerend binnenbad waar we trots op mogen zijn en we hebben de mogelijkheid om Domo warmte te gebruiken. Dat maakt ons uniek ten opzichte van eigenlijk alle andere baden in onze omgeving. Het is zaak dat dit college gesprekken gaat voeren met provincie, andere gemeenten en subsidieverstrekkers. Er moet meer onderzoek worden gedaan om op het moment dat de omgeving verandert en het financieel mogelijk wordt direct te kunnen reageren. Ook bij het aanschaffen van nieuwe installaties moet er rekening worden gehouden met dit toekomstperspectief. Uiteraard moet er ook worden gekeken naar de verhouding tussen alle verschillende sporten in onze gemeente en naar de behoeften van al haar gebruikers. Dan ben je met elkaar goed bezig en in het algemeen belang. Alles tegen elkaar afwegende staan wij dan ook zeer positief tegenover uitbreiding van zwembad de Beemden. Wij zullen het proces kritisch blijven volgen en er alles aan blijven doen om onze verkiezingsbelofte in de toekomst waar te kunnen maken voor onze kiezers”.

Menco Slager fietst op 7 juni 2012 de Alpe d'Huzes en steunt het KWF. Steun ook, klik op het logo en doneer via zijn actiepagina


Share
comments
   

Wie is online  

We hebben 20 gasten en geen leden online

   

Statistieken  

   
© Gemeentebelangen Bedum