Bloemetje voor 2000e handtekening

Gemeentebelangen Bedum heeft zaterdag 5 maart de persoon die de 2000e handtekening zette bij de Beemshop een bloemetje aangeboden. Onze actie is een enorm succes. 2000 handtekeningen in zo’n korte tijd hadden wij niet verwacht zegt fractievoorzitter Annemarie Heite. We zijn hier ontzettend blij mee en vonden een bloemetje wel op zijn plaats. Hiermee kunnen we straks bij de nieuwe bestuurders van de provincie aankomen! Dit maakt goed duidelijk hoe het onderwerp van de ontsluiting van Bedum onder de mensen leeft.

Trottoir als fietspad
De handtekening werd gezet door Coby Vermeeren-Thedinga. “Ik woon zelf al 37 jaar aan de Stationsweg, zegt ze en ik heb in de loop van de jaren het verkeer ontzettend zien toenemen. Het huidige vrachtverkeer is niet uit de lucht komen vallen, het is al jaren bekend en het einde is nog lang niet in zicht. Veel mensen gebruiken ons trottoir als fietspad en ik kan het ze eigenlijk niet eens kwalijk nemen, oversteken is hier gewoon levensgevaarlijk! Ik ondersteun de actie van GB dan ook van harte”. Annemarie Heite vult aan, het is goed om de burgers op te zoeken en met ze in gesprek te gaan. Dan pas kom je er echt achter hoe zeer dit onderwerp bij ze leeft. Op de markt, in de winkelcentra, tijdens onze informatieavond, overal waren de verhalen hetzelfde. Mensen voelen zich onveilig, de leefbaarheid van Bedum staat op het spel.

GB gaat door
Nu is het wachten op het coalitievormingsproces bij de provincie zegt Heite. Zodra de nieuwe Gedeputeerde van verkeer bekend is, staan we bij hem op de stoep met meer dan 2000 handtekeningen en steunverklaringen van veel organisaties en verenigingen zoals bijvoorbeeld de Bedrijvenvereniging gemeente Bedum. De vorige Gedeputeerde Jager heeft toegezegd dat er een onderzoek komt naar de hoeveelheid vrachtverkeer door Bedum en naar de verschillende ontsluitingsvarianten. Dat was stap 1. Het is nu zaak om ook bij de nieuwe bestuurders het punt hoog op de prioriteitenlijst te krijgen zodat er samen met hen naar de beste oplossing kan worden gezocht. De handtekeningenactie stopt op zaterdag 12 maart a.s., maar onze inspanningen gaan daarna dus gewoon verder zegt Heite. Tot de ontsluiting er is gaan wij door, voor de veiligheid en de leefbaarheid van Bedum.

Interview met Annemarie Heite over de 2000ste handtekening