2200 HANDTEKENINGEN VOOR GEDEPUTEERDE MARK BOUMANS

Klik op de foto om de video van RTV Noord te zien!!

Gemeentebelangen Bedum heeft bijna 2200 handtekeningen en een steunverklaring van de Bedrijvenvereniging gemeente Bedum en het Algemeen Plaatselijk Belang aangeboden aan de kersverse Gedeputeerde van de provincie Groningen Mark Boumans. In januari kondigde GB deze actie al aan waarin zij aandacht vraagt voor de veiligheid en leefbaarheid van Bedum. Ze kreeg hiervoor geen steun van de collegepartijen CDA, PvdA en CU. “Dagelijks rijden er ruim 300 vrachtauto’s door de dorpskom van Bedum en dat zouden er de komende jaren wel eens 500 kunnen worden gezien de groeiprognoses van de melkfabriek. Er moet dus dringend wat gebeuren,” zegt fractievoorzitter van GB Annemarie Heite.

ontsluitingsvarianten
“Wij hebben in januari tijdens een gesprek met de toenmalige Gedeputeerde Marc Jager al onze probleemanalyse van de situatie in Bedum onder de aandacht gebracht. Dat was aanleiding voor het toenmalige provinciebestuur om na bijna 10 jaar een onderzoek toe te zeggen naar alle verkeersaantallen en ontsluitingsvarianten. Maar de Provinciale Statenverkiezingen hebben nogal wat veranderingen veroorzaakt. De samenstelling van het bestuur is gewijzigd en de westelijke ontsluitingsmogelijkheid voor Bedum bij de N361 is van de baan. Ondertussen is het college van Bedum druk bezig om een van de laatste 2 overgebleven oostelijke ontsluitingsmogelijkheden onmogelijk te maken” zegt Heite. “Ook dat hebben wij vandaag met Mark Boumans besproken. Wij hebben op dit moment geen voorkeur voor welke variant dan ook, maar de werkwijze van dit college vinden wij tegen het licht van alle ingrijpend gewijzigde omstandigheden onverantwoordelijk. Ook het voortbestaan van de melkfabriek staat hier op het spel en dat is voor GB een ontzettend belangrijk punt, want de Domo hoort bij ons”.

Erkenning
Mark Boumans bevestigde dat ook het huidige bestuur van de provincie vindt dat er onderzoek moet worden gedaan naar de situatie in Bedum. “Daarmee zijn we natuurlijk heel erg blij” zegt Heite. “Wij snappen ook wel dat Boumans vandaag geen concrete toezeggingen heeft kunnen doen over het vervolgtraject. Maar ons gesprek met hem was uitermate plezierig en hij heeft goed naar ons geluisterd. Dat geeft de burger weer moed. We hebben onze probleemanalyse en quick-scan naar de overgebleven ontsluitingsmogelijkheden toegelicht en overhandigd. Ook hebben we gevraagd of de provincie met het college van Bedum mee wil denken en haar verantwoordelijkheid wil nemen in dit stadium. Naast aantallen en ontsluitingsmogelijkheden zullen ook de vergunningen van de melkfabriek door alle ontwikkelingen mogelijk weer tegen het licht moeten worden gehouden. Alles hangt hier met alles samen en we kunnen alleen door samen te werken met alle betrokken partijen tot aanvaardbare oplossingen komen. GB heeft met deze handtekeningenactie heel veel burgers een stem kunnen geven. 2200 handtekeningen in enkele weken is natuurlijk een fantastisch resultaat en ze maken duidelijk dat heel veel bezorgde burgers vinden dat er snel wat moet gebeuren, maar we zijn er nog lang niet! GB blijft zich inspannen totdat er een definitieve oplossing is gevonden voor de veiligheid en leefbaarheid van Bedum.”

Klik op het logo om naar het inteview te gaan.

betoog extra agendapunt ontsluiting Bedum