Klik op het GB logo om het rapport van GB aan de provincie te lezen.

Informatieavond 15 februari ontsluiting Bedum groot succes!

De informatieavond over de ontsluiting van Bedum van dinsdag 15 februari jl in het Trefcentrum was een groot succes. We zijn begonnen in een kleine zaal, maar moesten al snel uitwijken naar de grootste die uiteindelijk helemaal vol zat, aldus fractievoorzitter van Gemeentebelangen Annemarie Heite. Ook de VVD was aanwezig en ging met burgers in gesprek. De betrokkenheid bij dit onderwerp is groot en dat is terecht. Als je nagaat dat er in Bedum over een aantal jaren 500 vrachtauto’s per dag door het dorp zullen denderen dan hebben we geen dag te verliezen bij het zoeken naar een oplossing.

Provinciale erkenning
We hebben de aanwezigen uitgelegd wat de GB aanpak de afgelopen maanden is geweest. We zijn met een handtekeningenactie begonnen, hebben onderzoeken gedaan en een probleemanalyse gemaakt en we hebben meerdere gesprekken bij de provincie gehad, waar we onze probleemanalyse hebben toegelicht. Gedeputeerde Marc Jager was heel blij met ons rapport. Hij gaf zelfs aan dat het van doorslaggevende betekenis is geweest voor de erkenning van de provincie dat er wat moet gebeuren in Bedum. Ook heeft Jager het belang van de handtekeningenactie benadrukt. Ik kan geen garanties geven over hoe de nieuwe Gedeputeerde na de verkiezingen met dit punt om zal gaan zei hij, maar handtekeningen zijn uitingen van gevoelens van onveiligheid en daar is de provincie beslist niet ongevoelig voor. Dat hebben we ook naar alle aanwezigen benadrukt. Het belang van de handtekeningenactie is groot. Daarmee kunnen we ook na de Provinciale Statenverkiezingen echt een verschil maken.

Geen tijd te verliezen
Er is geen reden om zelfgenoegzaam achterover te leunen zei Heite tegen de aanwezigen. We hebben een eerste succes geboekt, maar we zijn er nog lang niet. De provincie neemt in het vroege voorjaar het initiatief om zowel onderzoek te doen naar het aantal verkeersbewegingen als naar de verschillende ontsluitingsvarianten. Dat is na ruim 8 jaar stilte echt een enorme doorbraak en daar zijn we trots op aldus, Heite. Maar het is een eerste stap. Op grond van de uitkomsten kan worden gekeken of de problematiek in Bedum een plaats krijgt in de aanpak van de N361 of dat er een eigen oplossing moet worden gevonden, bijvoorbeeld in de vorm van een oostelijke variant. Dat is een volgende stap die we uiteraard nauwlettend zullen volgen. We hebben geen tijd te verliezen en hebben al aan het college van Bedum aangegeven dat het ons verstandig lijkt om de bouwplannen aan plan ter Laan 4, naast het spoor voorlopig stop te zetten totdat er meer duidelijkheid komt over de verschillende ontsluitingsmogelijkheden. Het zou een kapitale blunder zijn als we daar rustig door bouwen alsof er niets aan de hand is en daarmee ontsluitingsroutes onmogelijk maken.

Succes
Heite kijkt terug op een succesvolle avond. Dit is echt de GB aanpak. Burgers betrekken bij belangrijke politieke onderwerpen en zelf als partij ook de handen uit de mouwen steken. Zo hoort politiek in 2011 te zijn. Geef de burgers een stem en ga met ze in gesprek. Dat brengt burgers en politiek dichter bij elkaar. Deze avond smaakt dan ook absoluut naar meer!