Interview met Burgemeester Henk Bakker, gedeputerde Marc Boumans en fractievoorzitter GB Annemarie Heite 19-5-2011

UITNODIGING:

INFORMATIEAVOND ONTSLUITING BEDUM
donderdag 19 mei a.s. om 20.00 uur Trefcentrum Bedum

U kon de afgelopen weken de kranten niet open slaan of de ontsluiting van Bedum werd weer becommentarieerd. Misschien bent u er zelfs wel een beetje zat van en denkt u: ”moet dat nou zo?” Misschien hebt u vragen, zorgen of wilt u nu eindelijk eens het inhoudelijke verhaal horen achter alle commotie en ontsluitingsvarianten. Kom dan donderdag 19 mei a.s. om 20.00 uur naar het Trefcentrum in Bedum. Wij willen graag met u in gesprek.

ontsluitingsvarianten
Er zijn verschillende mogelijkheden om Bedum te verlossen van het alsmaar toenemende vrachtverkeer. Op dit moment hebben wij geen voorkeur voor een van die ontsluitingsvarianten. Dat kan ook nog niet, want er zijn de afgelopen jaren geen grondige onderzoeken gedaan naar haalbaarheid, prijs, realisatietijd en voor- en nadelen. Daarom heeft GB een quick scan gemaakt, een verkennend onderzoek naar de varianten ten noordoosten- en ten zuidoosten van het spoor richting de Eemshavenweg. Hierdoor weten we dat deze mogelijkheden nu nog open staan en wat in grote lijnen de gevolgen van deze varianten zijn. Wat ons betreft is de kans op een westelijke ontsluiting, langs de Lageweg, Uilennest en Westerdijkshorn, van de baan nu de plannen voor de N361 zijn stopgezet. Maar niet alle partijen denken daar zo over. De PvdA heeft tijdens de raadsvergadering van 21 april jl. gezegd dat ook een westelijke ontsluiting nog steeds tot de mogelijkheden behoort en ook de VVD heeft de hoop op deze variant nog niet helemaal opgegeven. Eigenlijk is er in dit stadium dus nog niets zeker. Hoewel…we weten een ding wel, als het college niet stopt met zijn bouwplannen dicht bij het spoor aan Ter Laan 4, dan wordt de zuidelijke variant, waarmee ook Plan ter Laan 3 en 4 beter worden ontsloten, voorgoed onmogelijk gemaakt.

uitleg en discussie
Wij willen graag onze onderzoeksresultaten met u delen en met u in gesprek gaan over dit onderwerp. Uw reacties kunnen we meenemen in onze gesprekken bij de provincie en bij alle andere betrokken partijen. U bent dan ook van harte welkom op donderdag 19 mei a.s. om 20.00 uur in het Trefcentrum Bedum. We zien u graag!

de fractie van Gemeentebelangen,
Martin Broekmans, Tom Kuipers, Bert Lap, Arpi Karapetian, Menco Slager en Annemarie Heite