GB krijgt hulp van burgers en schoolkinderen

Max van den Berg, Commissaris van de Koningin in Groningen was vandaag op werkbezoek in Bedum. Hij sprak met het college onder meer over actuele zaken die in de gemeente spelen en bracht een bezoek aan t Palet in Zuidwolde, een centrum voor dagbesteding van 's Heerenloo Opmaat. Het college wou de commissaris bijpraten over het centrumplan (dat er niet is) voor de kern van Bedum en de stand van zaken met betrekking tot de intergemeentelijke samenwerking met De Marne en Winsum. Verder kwam de provinciale studie naar de verbetering van de ontsluiting van de Bedumer Friesland-Campina-vestiging aan de orde.

Het bezoek was voor buurtverenigingen en schoolkinderen aanleiding om met ludieke acties te komen. Overal hingen spandoeken met teksten als: "Max we zitten aan onze tax" en "Max help ons" om aandacht te vragen voor een snelle oplossing voor het vele vrachtverkeer dat dagelijks door de dorpskern dendert. De schoolkinderen gaven ballonnen en bloemen aan hem en hij nam een zelfgemaakte zebra in gebruik die voor de gelegenheid werd uitgerold om te benadrukken dat de burgers in Bedum hierop ook al veel te lang wachten. In een brief vroegen de buurtverenigingen en schoolkinderen Max om hulp. De actie werd door de commissaris erg gewaardeerd. Hij riep alle burgers op om de raad te helpen om met een oplossing te komen. Helaas stonden de afgelopen maanden geen van de collegepartijen open voor een gesprek over dit onderwerp.

Ook het college heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op de vele vragen over de ontsluiting die de afgelopen weken zijn gesteld: Wat heeft zij de afgelopen 10 jaar concreet gedaan en wat gaat ze doen en wanneer gaat ze dat doen? Ze wist immers al jaren dat er zoveel vrachtauto's door ons dorp zouden (gaan) denderen? Wat is haar visie op de hele ontsluitingsproblematiek? Wachten op de provincie is geen optie, ze zal zelf eindelijk haar huiswerk moeten gaan doen om een volwaardige gesprekspartner van de provincie te zijn als deze haar onderzoeken naar aantallen heeft afgerond. GB blijft de situatie op de voet volgen, dat is ze verplicht aan haar kiezers en aan de 2200 bezorgde burgers die hun handtekening hebben gezet. U kunt op ons rekeken!

Klik op de foto om de brief aan Max te lezen.