Bedumer ondernemers lijden schade omdat ze langdurig moeilijk bereikbaar zijn door wegwerkzaamheden.

In de laatste raadsvergadering voor het zomerreces vroeg GB het college of er wel voldoende overleg wordt gevoerd met de eigen ondernemers en of er niet geprobeerd kan worden om wegen open te houden als er niet gewerkt wordt, bijvoorbeeld in het weekeinde. Op die manier kunnen inwoners uit de omliggende dorpen nog wel komen winkelen.

Annemarie Heite: "Zo kun je de eigen ondernemers tegemoet komen. Maar wethouder te Velde wuift het allemaal weg. Hij weet nergens van".

Wethouder te Velde: "We voeren overleg met omliggende gemeenten en de provincie als er stremmingen van wegen komen. Onderhoud aan de Munnikeweg en trekweg weet ik dat er discussie over is, maar dat gaat over de weg in Winsum zelf, niet van Winsum naar Onderdendam...

Klik hier om het hele artikel van Saffira Rijkee te lezen.