( 23-05-2010 GB. Discussieavond op de Universiteit. Kees Willemen)

Debat over de afstand tussen burgers en politiek.

Tekst: Kees Willemen

Voor ieder GB-lid zou het eigenlijk na de gebeurtenissen rond de coalitievorming in Bedum een must moeten zijn. Debateren over wat nu de kloof tussen burgers en de politiek feitelijk veroorzaakt. In Bedum hebben we daarover  een zeer harde les geleerd na de mega- overwinning bij de Gemeenteraadsverkiezingen van bijna  40%.

A.S. woensdagavond 26 mei om 20u00 wordt in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen, gelegen aan het Broerplein , een debat gehouden in het kader van Studium Generale met als onderwerp :

Sleutelen aan de democratie? Over de kloof met de burgers.

Inleiders zijn Jacques Wallage,tegenwoordig voorzitter van de Raad voor het Openbaar Bestuur, Frank Ankersmit , emeritus hoogleraar Theoretische Geschiedenis en Hans Engels,Eerste Kamerlid voor D’66. De toegang is gratis.

Misschien is het een goed idee om met zoveel mogelijk fractie-,bestuursleden en andere GB-ers  (en wat borden?)   daarheen te gaan en met ons voorbeeld in de hand het debat met inleiders en aanwezigen aan te gaan.

We kunnen ons als spreker/interrumpant   ook tevoren proberen aan te melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; Tel.050-363 54 63