GB dient motie in voor veiligheid Wilhelminalaan en Stationsweg
GB heeft tijdens de raadsvergadering van 21 oktober j.l. een emotionele oproep gedaan aan alle partijen om de verschillen even naast zich neer te leggen en een motie te steunen voor meerdere zebrapaden en een stoplicht aan de Wilhelminalaan en de Stationsweg.

onderzoek
Er werd twee keer geschorst voor intern overleg, maar de PvdA, de CU en het CDA steunden de motie niet, alleen de VVD gaf haar steun. Eindelijk wordt er eens echt gediscussieerd over de zeer onveilige situatie, dat is in ieder geval winst, maar de uitslag is voor ons zeer teleurstellend, aldus fractievoorzitter Annemarie Heite. Wij waren er werkelijk van overtuigd dat in ieder geval dhr. Berghuis van de Christen Unie ons zou steunen. Hij heeft het punt al vaker genoemd in de raad dus dit was onze kans om het college te laten weten dat we geen woorden maar daden willen. De argumenten van het college om te wachten op onderzoeksresultaten zijn wat ons betreft echt alleen maar tijdverspilling. Waarom zouden we moeten wachten tot Onderdendam is ontsloten om vervolgens onderzoek te doen waarvan we allemaal al lang de uitslag weten? De situatie is nu al onveilig, laat staan dat er nog meer auto’s bij komen. Hoe kunnen deze partijen zeggen dat ze het acceptabel vinden dat de wethouder pas in de zomer van 2011 met onderzoeksresultaten komt? Dat betekent dat er het komende jaar alleen één zebrapad komt en dat is echt niet voldoende. Voor dat ene zebrapad is toch ook geen onderzoek gedaan? Daarvoor waren meer dan 1000 handtekeningen, verzameld door het Algemeen Plaatselijk Belang, de doorslaggevende factor. Moeten we dan opnieuw handtekeningen verzamelen? Is dat de wijze waarop dit college en deze partijen met haar burgers om gaan? laten we onze verantwoordelijkheid nemen en wat gaan doen, aldus Heite.

Ludieke actie
Ze nemen de burgers gewoon niet serieus en dat doet pijn, aldus Heite. Sterker nog wethouder Te Velde en fractievoorzitter van het CDA dhr. Wijnstra noemden de meer dan 1000 handtekeningen een ludieke actie. Voor ons zijn meer dan 1000 handtekeningen op 10.000 inwoners niet alleen significant, ze vertellen ons ook dat de burgers zich ontzettend ongerust maken over dit onderwerp. Het is dan respectloos om het af te doen als ludieke actie. We zijn hier voor de burgers, het minste wat we kunnen doen is naar ze luisteren en ze serieus nemen.  Dat is na de verkiezingsuitslag niet gebeurd en dat is vanavond weer niet gebeurd en dat is ronduit beschamend.

Klik op de Zebras om de motie te bekijken.