Qbuzz

Gemeentebelangen heeft onderstaande in de gemeenteraad van 3 juni j.l. tijdens het vragenuurtje ingebracht.

Onderwerp: Openbaar vervoer, haltesBegraafplaats en Molenweg nog steeds afgeplakt!

De busroute is tijdelijk omgeleid wegens de renovatie van de brug bij het gemeentehuis, en de werkzaamheden in Onderdendam.
Nu is de brug bij het gemeentehuis weer open en rijdt de bus nog steeds rechtdoor, over de Waldadrift. Dat betekent voor bewoners in het centrum en alle passagiers aan de westkant van het dorp dat ze moeten lopen vanaf het Bedumerbos.
Blijkbaar heeft QBuzz bedacht dat ze niet alleen wachten op de brug, maar ook op Onderdendam. Dat gaat nog maanden duren!
Waarom kunnen de haltes Begraafplaats en Molenweg niet weer in gebruik genomen worden?
De halte bij de begraafplaats en Molenweg zijn altijd erg druk. De bus kan toch makkelijk een rondje maken Waldadrift, Schoolstraat, Molenweg en dan terug via Boterdiep OZ naar de rotonde.
Dit is niet echt een manier om mensen het OV in te krijgen.

Wethouder Henri te Velde antwoord dat Qbuzz de haltes Schoolstraat en Molenweg niet zal openstellen zolang Onderdendam nog gesloten is. Alleen in de bouwvak zal de normale route tijdelijk in gebruik genomen worden. De reden hiervoor is dat Qbuzz volgens contract 5 minuten te laat is als er een extra rondje door Bedum gereden moet worden. De fracties van Gb en de VVD gaven beiden aan hier niet blij mee te zijn.

namens de fractie van Gemeentebelangen.