Voorzitter,

Graag wil ik het woord voeren in deze raadsvergadering.

Geachte raadsleden en publiek hier in de zaal.

Als lijsttrekker van Gemeentebelangen heb ik met verwondering de uitspraken gelezen van het CDA de PvdA en CU in de dag en week bladen in de afgelopen weken.

Broekmans afgezet,

Broekmans  geen fractievoorzitter

Vele wisselingen in die club

Het eerste over mij zelf, Broekmans is niet afgezet , Broekmans wilde zelf geen fractievoorzitter worden, dit  wil ik zelf even duidelijk stellen. Binnen de fractie en bestuur hebben wij dit gezamenlijk besproken welke competenties wij hebben en gezegd de beste man of vrouw geeft

daar invulling aan.

Dat wij dit kunnen spreekt van kwaliteit in onze club, op de verkiezingslijst staan namen van personen die hun verdienste hebben of hebben gehad op diverse terreinen in onze samenleving, ervaring dus en zeker bestuurlijke ervaring, mensen die weten wat er in de samenleving speelt omdat ze zelf actief zijn in die samenleving.
Kunt u dit ook zeggen CDA, PvdA en CU, heeft u tien namen die bereid zijn om zitting te nemen in deze raadszaal of bereid zijn om zich te melden als kandidaat wethouder. Denk ik niet!

Maar u verwijt ons geen ervaring te hebben.

Wisselingen  in de club,

Kan ik me een beetje voorstellen maar vergeet niet dat

de eerste acht mensen op de lijst nieuw zijn, het is toch heel normaal dat we even aan mekaar moeten wennen, even snuffelen, wie past het beste bij elkaar, hoe verdelen we de portefeuilles . Hoe gaan we de gesprekken in.

Dit is toch heel gewoon!

En we hebben dit snel en zorgvuldig gedaan.

Annemarie is onze fractievoorzitter en is bij alle gesprekken aanwezig geweest en u heeft vanavond al gehoord dat de andere fractieleden hun vak verstaan.

Maar u verwijt ons of we een stelletje amateurs zijn en dat bestrijd ik ten stellige

Tijdens de onderhandelingen is nogmaals duidelijk geworden dat u met ons niet wil regeren, u geeft allemaal dogredenen aan die goedkoop en onbetrouwbaar zijn en u verwijt ons dat wij onbetrouwbaar zijn?

Bedum staat bekend als een gemeente die slaapt en dat al jaren en jaren en op mijn vak terrein Sport is dat duidelijk zichtbaar geworden, alle accommodaties zijn verouderd en hebben dringend onderhoud of uitbreiding nodig.

In Bedum heeft de tijd stil gestaan dankzij u aan de macht.

U heeft op de winkel gepast en meer niet, elke inwoner weet dat je aan de weg moet timmeren  en dat je moet inspelen op de ontwikkelingen in onze maatschappij ,stilstaan betekent achter uitgang.

Kiezers hebben aangetoond ander beleid te willen, wij als GB zijn duidelijk geweest voor de verkiezingen en hebben dit beloond gezien in 6 zetels in deze raad.

Uw beleid is afgestraft en toch wilt u hiermee doorgaan, u geeft het nu al aan dat er moeilijke jaren komen en dat er flink bezuinigd moet worden, dus met andere woorden u blijft maar op de winkel passen tot dat er geen klant meer komt om iets te kopen en u kijkt om u heen en geeft anderen de schuld, want u heeft toch niets gedaan .

CDA, PvdA en CU u bent al jaren en jaren in winterslaap, wordt wakker.

Dank u voorzitter

Martin Broekmans