Gemeentebelangen Bedum
   

Fractievoorzitter van Gemeentebelangen Annemarie Heite reageert op alle berichtgeving rond het vertrek van Henk Hoiting. Henk gaat alleen verder als Fractie Hoiting. We hebben absoluut geen ruzie en er is geen enkele reden om met modder te gooien, maar de burgers hebben recht op beide kanten van het verhaal zegt Heite.

Oud en nieuw
Het is een feit dat binnen GB een verandering heeft plaatsgevonden. Ruim een jaar geleden stond het bestuur van GB op het punt om per direct te stoppen en ook van de toenmalige fractie wou maar een persoon verder. Een aantal oud-gedienden binnen de partij zijn toen op zoek gegaan naar nieuwe mensen die een rol zouden willen spelen in de politiek in Bedum. Vanuit die oproep is er als het ware een nieuwe kweekvijver ontstaan van mensen met allerlei specialisaties, zonder politieke ervaring. Eigenlijk precies zoals dat in een democratie hoort. Henk Hoiting heeft zich in die periode via contacten binnen het oude bestuur aangemeld. Hij heeft zich gepositioneerd als wethouderskandidaat en als fractievoorzitter, maar hij is voor beide uiteindelijk niet in aanmerking gekomen. Hij kwam zowel bij de verkiezingsuitslagen als in de campagne te weinig uit de verf en kreeg daardoor intern te weinig draagvlak.

Burgerparticipatie en oppositie
We hadden hoge verwachtingen van hem zegt Heite, zeker gezien zijn ervaring in de provinciale politiek. Helaas heeft hij het afgelopen jaar binnen de fractie geen echte rol van betekenis gespeeld. Hij moest vaak verstek laten gaan tijdens ledenvergaderingen, overleggen met bestuur en fractie en het werd al snel duidelijk dat hij meer gecharmeerd was van de oude GB aanpak dan van de nieuwe. We hebben vaak aan zowel Henk als het oude bestuur moeten uitleggen dat we tijdens de verkiezingen samen een duidelijke, nieuwe koers hebben uitgezet en een heldere, inhoudelijke boodschap hebben gebracht. Dat heeft ons 2000 stemmen en 6 zetels opgeleverd en dat is een hele verantwoordelijkheid. We hebben beloofd dat we goed naar de burgers zouden (blijven) luisteren. Burgerparticipatie is en blijft een van onze belangrijkste speerpunten. Ook hebben we de kiezers beloofd dat er nu eindelijk eens echte oppositie zou worden gevoerd in Bedum en dat heeft niets met campagne voeren te maken. Onze zeer succesvolle handtekeningenactie is daar een heel goed voorbeeld van zegt Heite. We hebben op de markt, in de winkelcentra en tijdens een druk bezochte informatieavond heel veel gesprekken met bezorgde burgers gevoerd en in korte tijd meer dan 2000 handtekeningen verzameld. Dat is onze aanpak en daar staan we als fractie vierkant achter. Het is jammer dat Henk juist deze actie als aanleiding heeft gekozen om op te stappen, helemaal omdat we al in december zowel intern als extern deze actie hebben aangekondigd met goedkeuring van hem! Zijn vertrek was echter onvermijdelijk en ligt helemaal in lijn met het vertrek van het oude bestuur. Ze konden zich niet vinden in onze nieuwe, (inter)actieve wijze van politiek bedrijven en dat is jammer, maar het is niet anders. Wij houden vast aan onze verkiezingsbelofte, aldus Heite. Henk heeft het volste recht om aan zijn zetel vast te houden, ook al heeft hij de kiesdrempel niet gehaald tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Die keuze is zijn verantwoordelijkheid. We hopen dat hij nu beter uit de verf zal komen en wensen hem veel succes.

Share
comments
   

Wie is online  

We hebben 19 gasten en geen leden online

   

Statistieken  

   
© Gemeentebelangen Bedum