Voorzitter Bedrijvenvereniging Bedum stopt ermee

vrijdag 31 oktober 2008

Voorzitter Erik Slot van de Bedrijvenvereniging gemeente Bedum heeft  deze week de rest van het bestuur laten weten dat hij met onmiddellijke ingang stopt als voorzitter.

Voorzitter Bedrijvenvereniging Bedum stopt ermee

In de BvgB bestuursvergadering kwam deze mededeling als een volkomen verrassing.  Door zijn afwezigheid kon er geen toelichting worden gegeven op zijn eigen besluit. Daarom had het bestuur over 14 dagen een nieuwe
vergadering uitgeschreven, zodat er enige duidelijkheid zou komen. Het bestuur heeft oud voorzitter Jacob van Dijk verzocht om tijdelijk het voorzitterschap over te nemen. Hij heeft  inmiddels laten weten dat hij daarin wil bewilligen. “Het kan niet zo zijn, aldus Jakob van Dijk, dat er vlak voor de Promotiedagen in Groningen er geen voorzitter aanwezig is”

Erik Slot voert privéredenen aan. "Met mijn bedrijf zit ik in de financiële wereld. Mede door de kredietcrisis heb ik het drukker gekregen. Ik moet keuzes maken", reageert hij.

Het onderstaande stond op de internetkrant van DvhN van vrijdagavond 31 oktober:

Preses ondernemersclub in Bedum weg

*     DVHN | Gepubliceerd op 31 oktober 2008, 20:53
*     Laatst bijgewerkt op 31 oktober 2008, 21:11

Bedum -
Bestuursvoorzitter Erik Slot van Bedrijvenvereniging gemeente Bedum is deze week opgestapt. Hij voert privéredenen aan. "Met mijn bedrijf zit ik in de financiële wereld. Mede door de kredietcrisis heb ik het drukker gekregen.
Ik moet keuzes maken", reageert hij.
Slot trad in juni namens het bestuur op als vertolker van onvrede over het minder vriendelijke ondernemersbeleid dat de gemeente Bedum zou voeren. B en W waren hierover uitermate ontstemd, maar inmiddels is de kwestie uitgepraat. "Kritiek heb ik nog steeds, maar je moet samen verder hè?" Slot verzekert dat zijn aftreden als voorzitter losstaat van het eerdere conflict
met de gemeente.

Klik hier voor de brief (2008) van de BVgB over angst en wantrouwen ondernemers richting gemeente Bedum, deel 1

Klik hier voor de reactie (2008) van de Gemeente Bedum, deel 2