Raadsvergadering van donderdag 21 april 2011

Vastellen van de Agenda
GB heeft de avond voor de raadsvergadering een document van 5 A-4tjes rondgemaild naar het college en alle fracties. Daarin stond een onderbouwing voor de simpele vraag of de wethouder wil uitzoeken wat de consequenties zouden zijn van het voorlopig stopzetten van de bouwwerkzaamheden dichtbij en ten zuiden van het spoor totdat de provincie klaar is met haar onderzoeken. GB had haast omdat er elk moment een bouwkavel kan worden verkocht waardoor is er nog maar een ontsluitingsmogelijkheid over is voor alle vrachtverkeer. Het volledige betoog staat op onze homepage onderaan. Een meerderheid van de raad bepaalt of er een extra agendapunt mag worden toegevoegd aan de agenda. Klik op de link om de zien hoe de stemming verliep en wat het commentaar van de onafhankelijke voorzitter was.

De Motie
Omdat GB het agendapunt van de Domo-ontsluiting en variantendiscussie niet op de agenda mocht zetten van een meerderheid van de raad, diende ze een motie in om het punt alsnog bespreekbaar te maken. De onafhankelijke voorzitter gaf daarbij duidelijk te verstaan dat er weinig tijd mocht worden gebruikt om de motie zorgvuldig in te leiden. In de motie vroeg zij of de wethouder wil uitzoeken wat de consequenties zouden zijn van het voorlopig stopzetten van de bouwwerkzaamheden dichtbij en ten zuiden van het spoor totdat de provincie klaar is met haar onderzoeken en om ook het Gasfabriekterrein hierbij te betrekken. Klik hieronder om te horen hoe GB haar motie toelichtte en voorlas.

De reacties
De overige fracties en de onafhankelijke voorzitter reageerden op de motie van GB. De beginwoorden van Jurrie Bonnema van de PvdA en ook het commentaar van de onafhankelijke voorzitter roepen wel erg veel vragen op. Klik op de link hieronder om te zien hoe GB werd vernederd en uitgescholden voor dom en onbetrouwbaar zonder dat een van de andere fracties de moeite nam om inhoudelijk op de motie in te gaan. Enkel en alleen omdat zij een simpele vraag aan de wethouder stelde met betrekking tot de Domo ontsluiting en de variantendiscussie, met andere woorden over de veiligheid en leefbaarheid van Bedum...

Klik hier en ga naar het artikel 2188 handtekeniningen voor gedeputeerde Boumans.

Interview met Annemarie Heite en Ate Wijnstra op 3-5-2011