Voorzitter BVGB verklaart oorlog tegen GB door vergelijking voormalige Sovjet Unie

Voorzitter BvgB vraagt leden ervaringen met de gemeente te melden

dinsdag 07 juni 2011

Voorzitter BvgB vraagt leden ervaringen met de gemeente te melden - Bedum 7 juni 2011

De voorzitter van de Bedrijvenvereniging gemeente Bedum (BvgB) heeft de ruim 130 leden van de organisatie opgeroepen om hun ervaringen met de gemeente bij hem  te melden. Aanleiding hiervoor is een uitspraak van de fractievoorzitter van de grootste oppositiepartij, Gemeentebelangen Bedum. Die beweerde recent in een radio-interview dat onder Bedumer ondernemers ‘de angst regeert’. Kritische geluiden jegens de gemeente zouden leiden tot het niet langer afnemen van producten en diensten van Bedumer bedrijven.

De BvgB, die dergelijke geluiden nog nooit uit de achterban heeft vernomen, wil nu weten wat het waarheidsgehalte van de beweringen van de GB-fractievoorzitter is. In een ledenbrief vraagt hij daarom de individuele ervaringen met de gemeente aan hem te melden. “Dan kan er, als er iets niet goed is gegaan, actie worden ondernomen. En mocht blijken dat jullie ervaring met de gemeente goed zijn, dan mag dat ook worden uitgedragen”, schrijft voorzitter Jakob van Dijk aan de leden.

De voorzitter geeft aan ‘zeer ontstemd’ te zijn over de geuite beschuldigingen. Ook toont hij begrip voor wethouder Economische Zaken, Egbert Zwart, die kort na het interview aangaf zich door de uitspraken beledigd te voelen.

In de brief herhaalt Van Dijk andermaal dat de verhoudingen met het gemeentebestuur ‘uitstekend’ zijn. Ook hekelt hij het feit dat GB nooit op de uitspraken (“zeg maar: roddels en leugens”) is teruggekomen en er is volstaan met een kleine tekstuele aanpassing in een nieuwsbericht op de site van de partij. ”Een manier van geschiedenis schrijven,  die ik herken van de voormalige Sovjet Unie.”, aldus de BvgB-voorman.