Vragenuur voor raadsleden, 27-10-2011.

In het verkiezingsprogramma van GemeenteBelangen hebben wij aangegeven dat het parkeren van vrachtwagen binnen de bebouwde kom van de gemeente Bedum anders zou moeten worden ingericht. Ook in het collegeprogramma van dit college wordt hier over geschreven. De portefeuillehouder heeft begin dit jaar aangegeven om eind 2011 met een voorstel te komen om het parkeren van vrachtwagens binnen de bebouwde kom van de gemeente Bedum anders te gaan organiseren. Op de LTA is dit onderwerp terug te vinden, maar is nog steeds niet opgepakt. GB heeft van burgers vragen ontvangen over het parkeren van vrachtwagens langs de Waldadrift en dan speciaal in de omgeving van het Robbenveldje, omdat kinderen daar lastig de Waldadrift kunnen oversteken i.v.m. het slechte uitzicht als zij willen oversteken. In onze ogen een onveilige en kindonvriendelijke situatie in de omgeving van een speelplek.

Kan de wethouder aangeven wat de stand van zaken is t.a.v. het parkeren van vrachtwagens in de gemeente Bedum?
Is de wethouder op de hoogte van de hierboven aangegeven onveilige situatie voor overstekende kinderen over de Waldadrift nabij het Robbenveldje?
Zou de wethouder de situatie langs de Waldadrift op niet al te lange termijn met de omgeving rondom het Robbenveldje kunnen overleggen en willen inventariseren om te kijken of het noodzakelijk is om maatregelen te treffen om de situatie aldaar te verbeteren?
Kan de wethouder aangeven op welke termijn we t.a.v. “het parkeren van vrachtwagens binnen de gemeente Bedum” van de wethouder een voorstel kunnen verwachten?