GB wil informatieavond over Gaswinning

De fractie van GB heeft in de ABZ commissievergadering van 14 maart jl. het College van B&W verzocht om een informatiebijeenkomst te organiseren over de gevolgen van gaswinning in het Bedumer en het Slochteren veld.

Volgens commissielid Menco Slager zijn veel inwoners van de gemeente niet gerust over de situatie. Hij had kritiek op de opmerkingen van de NAM dat er in Bedum geen risico is door de boringen die daar nu plaats vinden. Volgens Slager spreekt zijn fractie veel inwoners die ongerust zijn over de gevolgen en ook over de afwikkeling van schade die ze hebben. Uit informatie van inwoners blijkt dat de NAM minder coulant met de afwikkeling van de schade’s omgaat dan steeds wordt gesuggereerd. Inmiddels hebben ruim 250 Bedumers een schadeclaim bij de NAM ingediend. Ook krijgt GB informatie van mensen die wel schade hebben, maar de stap om daarvoor een claim in te dienen nog niet hebben gemaakt. Volgens Slager is het de taak van het college om de belangen van de inwoners te behartigen en het voortouw te nemen bij het geven van informatie over zichtbare maar ook onzichtbare schade, zoals de waardedaling van een woning. Namens het college reageerde burgemeester Henk Bakker tamelijk laconiek. Hij vroeg zich af of er werkelijk zoveel onrust is onder de inwoners en wilde nog niet toezeggen dat het college een informatiebijeenkomst gaat organiseren. Hij gaat wel in overleg met het Algemeen Plaatselijk Belang om eventueel aan te sluiten bij hun plannen om burgers te informeren over de gevolgen van de aardbevingen.

{Youtube}MfLuN7L4E9U?hl{/youtube}