Gemeentebelangen Bedum
   

Fractie Gemeentebelangen Bedum gaat verder zonder Heite.

De fractie van GB in Bedum wordt geconfronteerd met het vertrek van haar voorzitter Annemarie Heite.  Volgens de woordvoerder van GB heeft Heite de fractie verlaten omdat haar persoonlijke belangen in de weg staan van de politieke keuzes die GB maakt. Met name de discussie rondom de ontsluitingsweg in Bedum is voor Heite reden geweest om op te stappen.

Gemeentebelangen heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor het realiseren van een ontsluitingsweg om het vrachtverkeer van met name de DOMO fabriek uit de kern van Bedum te weren. Zo zijn er in 2011 meer dan 2200 handtekeningen verzameld die samen met een door GB opgesteld rapport zijn aangeboden aan de toenmalige Gedeputeerde Mark Jager. GB heeft haar eigen tellingen gedaan en ook met de huidige gedeputeerde Mark Boumans regelmatig om de tafel gezeten om middelen vrij te krijgen voor een rondweg.  In het verkiezingsprogramma van GB wordt aangegeven dat de voorkeur uitgaat naar een Oostelijke rondweg. Tijdens de diverse besprekingen binnen de raad van Bedum is unaniem de voorkeur uitgesproken voor een westelijke variant. Ook GB heeft die voorkeur ondersteund, maar steeds aangegeven dat ook een oostelijke variant bespreekbaar blijft.  De voorkeur van de  provincie voor de oostelijke ontsluitingsweg stuit dus ook niet op verzet van GB. GB vindt het wel belangrijk dat tijdens de vervolgprocedure nadrukkelijk wordt gesproken  en rekening wordt gehouden met de belangen van de bewoners van Ter Laan 4 en anderen die te maken krijgen met de nieuwe ontsluitingsweg in de nabijheid van hun woning.  Heite heeft zich als bewoner van Ter Laan aangesloten bij de groep die de belangen van aanwonenden behartigt en kan zich niet vinden in de keuzes die de meerderheid van de fractie van GB maakt.

De woordvoerder van GB geeft aan dat  het vertrek van Heite wordt betreurd, maar dat haar keuze wordt gerespecteerd. Zij heeft de afgelopen jaren zeer veel voor GB en ook voor de gemeente Bedum betekend en het is jammer dat zij zich gedwongen voelt om op te stappen.

Share
comments
   

Wie is online  

We hebben 18 gasten en geen leden online

   

Statistieken  

   
© Gemeentebelangen Bedum