Gemeentebelangen Bedum
   

GB krijgt steun van burgers en schoolkinderen!

Max van den Berg, Commissaris van de Koningin in Groningen was vrijdag 27 juni jl. op werkbezoek in Bedum. Hij sprak met het college onder meer over actuele zaken die in de gemeente spelen en bracht een bezoek aan t Palet in Zuidwolde, een centrum voor dagbesteding van 's Heerenloo Opmaat. Het college wou de commissaris bijpraten over het centrumplan (dat er niet is) voor de kern van Bedum en de stand van zaken met betrekking tot de intergemeentelijke samenwerking met De Marne en Winsum. Verder kwam de provinciale studie naar de verbetering van de ontsluiting van de Bedumer Friesland-Campina-vestiging aan de orde.

Het bezoek was voor buurtverenigingen en schoolkinderen aanleiding om met ludieke acties te komen. Overal hingen spandoeken met teksten als: "Max we zitten aan onze tax" en "Max help ons" om aandacht te vragen voor een snelle oplossing voor het vele vrachtverkeer dat dagelijks door de dorpskern dendert. De schoolkinderen gaven ballonnen en bloemen aan hem en hij nam een zelfgemaakte zebra in gebruik die voor de gelegenheid werd uitgerold om te benadrukken dat de burgers in Bedum hierop ook al veel te lang wachten. In een brief vroegen de buurtverenigingen en schoolkinderen Max om hulp. 

De actie werd door de commissaris erg gewaardeerd. Hij riep alle burgers op om de raad te helpen om met een oplossing te komen. Maar de afgelopen maanden stonden geen van de collegepartijen open voor een bespreking van het onderwerp in commissie- of raadsvergaderingen. Ook het college heeft nog steeds niet inhoudelijk gereageerd op de vele vragen die Gemeentebelangen Bedum de afgelopen maanden over de ontsluiting heeft gesteld: Wat heeft zij de afgelopen 10 jaar concreet gedaan en wat gaat ze doen en wanneer gaat ze dat doen? Wat is haar visie op de ontsluitingsproblematiek tegen het licht van allerlei ingrijpend gewijzigde omstandigheden zoals de kredietcrisis, de stagnerende woningmarkt, de enorme (gemeentelijke) bezuinigingen, het alsmaar toenemende vrachtverkeer, het stopzetten van de N361, etc. etc. Ze lijkt na 10 jaar nog steeds een afwachtende houding aan te nemen. Wat GB betreft is wachten op de provincie geen optie, dit college zal zelf eindelijk haar huiswerk moeten gaan doen om een volwaardige gesprekspartner van de provincie te zijn als deze straks haar onderzoeken naar aantallen heeft afgerond. GB blijft de situatie op de voet volgen, dat is ze verplicht aan haar kiezers en aan de 2200 bezorgde burgers die hun handtekening hebben gezet. U kunt op ons rekenen!

Klik hier om naar RTV Noord te gaan.

Klik op Max om de brief aan Max te lezen.

Interview met BvgB en Annemarie Heite 9-6-2011
Share
comments
   

Wie is online  

We hebben 19 gasten en geen leden online

   

Statistieken  

   
© Gemeentebelangen Bedum