Gemeentebelangen Bedum
   

Centrumplan

Gegevens

GB gaat uit van de bestaande dorpskern, de Grotestraat met een verbinding richting de Molenweg. Het Boterdiep speelt hierbij een belangrijke rol. Of het nu gaat om horeca, waterrecreatie of de aanleg van een 'Hoogholtje', GB wil alle ondernemers stimuleren om van dit gebied in Bedum een gezellige dorpskern te maken. GB wil geen 'supermarktdorpskern', maar een ‘winkeldorpskern’, waar het winkelend publiek naast specifieke boodschappen, ook voor zijn plezier even op een terrasje gaat zitten of gaat shoppen op bijvoorbeeld koopavonden of zaterdagen. Zij wil de Grotestraat dan ook revitaliseren en de winkels aan de Vlijt herschikken richting de Grotestraat. Ook wil GB de Grotestraat autovrij maken met uitzondering van bestemmingsverkeer, om een gezellige promenade te creëren.
Markt
GB wil de winkelfunctie van de Molenweg versterken en er in combinatie met het Boterdiep ZZ eenrichtingsverkeer van maken, waardoor er meer parkeerhavens ontstaan. Dit geeft de gelegenheid om de markt op donderdag weer terug te halen naar dit gebied.
Geen plan met parkeergarage van ruim 8 miljoen! (verduidelijking: Plan + parkeergarage)
GB vindt het prima dat er meerdere winkelgelegenheden in het dorp zijn, zolang deze vooral worden gedragen door grote supermarktketens. Dit soort winkelend publiek hoort niet in een gezellige dorpskern. Bijkomend voordeel van deze visie is dat er een goede spreiding van alle parkerend publiek is. Daarmee voorkom je prestigieuze en dure parkeeroplossingen die ook nog eens in het kader van de huidige bezuinigingen niet haalbaar zijn. GB is tegen het huidige centrumplan aan de Vlijt met een ondergrondse parkeergarage!

Share
comments
   

Wie is online  

We hebben 22 gasten en geen leden online

   

Statistieken  

   
© Gemeentebelangen Bedum