Gemeentebelangen Bedum
   

Jeugd

Gegevens

GB is voorstander van het oprichten van een jongerendenktank waar jongeren in samenwerking met beleidsmakers actief kunnen meedenken over en meewerken aan hun toekomst.

Ontmoetingsplaatsen

Voor jongeren is het ontmoeten van leeftijdsgenoten erg belangrijk. Dit gebeurt voor een groot deel in de openbare ruimte. GB wil voor jongeren ruimte beschikbaar stellen waar ze met elkaar in contact kunnen komen zonder omwonenden overlast te bezorgen. GB wil leren van positieve ervaringen van andere gemeenten en van haar eigen ervaringen uit het verleden, bijvoorbeeld met STOJEB.

Alcohol en drugs

GB vindt het toenemende gebruik van alcohol en drugs door jongeren een verontrustende ontwikkeling. GB wil een duidelijk alcohol- en drugsbeleid om het gebruik ervan terug te dringen. GB is van mening dat de gemeente in samenwerking met de ouders, leerkrachten, jeugdwerkers en andere opvoeders er voor moet zorgen dat de komende groep jongeren goed wordt geïnformeerd over de schadelijke gevolgen van het overmatig gebruik van deze middelen. Voorlichting op basisscholen is daarbij erg belangrijk.

Criminaliteit

Ten aanzien van een kleine groep jongeren die regelmatig in aanraking komt met de politie wil GB een harde aanpak hanteren. Het justitiële en bestuurlijke apparaat biedt de mogelijkheid om deze jongeren aan te pakken. Waar nodig dient het strafrecht in volle omvang te worden ingezet om een einde te maken aan de overlast die door een kleine groep wordt veroorzaakt.

Share
comments
   

Wie is online  

We hebben 27 gasten en geen leden online

   

Statistieken  

   
© Gemeentebelangen Bedum