Gemeentebelangen Bedum
   

Partij Bedum wil raadszetels niet

De grootste partij in Bedum is niet gelukkig met de coalitie-onderhandelingen.ยป
De grootste partij in Bedum is niet gelukkig met de coalitie-onderhandelingen. ANP

Gemeentebelangen in de Groningse gemeente Bedum is niet van plan om de vier zetels in de gemeenteraad de komende vier jaar in te nemen. De partij zegt dat de verhoudingen in de gemeente zijn verziekt en dat het geen zin heeft om in de raad zitting te nemen.

Vanavond houdt de partij een bijeenkomst om met de kiezers te praten over het besluit. De fractie heeft gezegd dat de leden geen aanspraak zullen maken op de vergoeding die gemeenteraadsleden normaal gesproken krijgen.

Vertrouwen verloren

De partij heeft een brief gestuurd (.pdf) naar de Groningse commissaris van de Koning Max van den Berg, die te lezen is bij RTV Noord. Daarin schrijven ze ook dat ze het vertrouwen in burgemeester Bakker hebben verloren.

"Wij hebben de afgelopen jaren stelselmatig ervaren dat wij als oppositie op achterstand zijn gezet tijdens commissie- en raadsvergaderingen", schrijft de partij. Dat zou zijn gebeurd door zowel het college als de afzonderlijke partijen in dat college. "Door dit alles zijn de verhoudingen in de Bedumer politiek ernstig verziekt, zijn raadsleden beschadigd en kunnen wij ons werk in de raad niet langer naar behoren uitvoeren."

Coalitie-onderhandelingen

Aanleiding voor het besluit zijn de coalitie-onderhandelingen. De huidige coalitiepartijen CDA, ChristenUnie en PvdA hebben samen nog steeds een meerderheid en willen met elkaar verder. Daarmee staat Gemeentebelangen als grootste partij buitenspel.

Share
comments
   

Wie is online  

We hebben 15 gasten en geen leden online

   

Statistieken  

   
© Gemeentebelangen Bedum