Gemeentebelangen Bedum
   

'Bedum te conservatief voor partij als GB'

Geplaatst: 06:35 uur, maandag 14 april 2014
Oud-fractievoorzitter Simon ArendsĀ Foto: Jeroen Berkenbosch / RTV Noord

'De raadsleden konden niet anders,' zegt oud-fractievoorzitter Simon Arends van Gemeentebelangen Bedum. Hij weet waarom: 'De politiek van Bedum is te conservatief voor een partij als gemeentebelangen'.

'De partij voert anders campagne en oppositie dan hoe men hier dat gewend is. Het moet hier in deze gemeente een beetje gezapig blijven en niet te fel. Je moet je aan de regels houden en anders doe je niet mee', zegt Arends.

Logisch
Simon Arends richtte in 1997 de partij op, samen met Henk van der Velde en Henk Reysoois en was tien jaar fractievoorzitter van Gemeentebelangen. De 62-jarige is nog steeds lid van de partij en was bij de ledenvergadering waar werd besloten dat Gemeentebelangen niet meer in de raad plaats gaat nemen. Vier zetels worden hierdoor niet gebruikt. Volgens Arends was de vergadering gemoedelijk verlopen en was de beslissing unaniem. 'Het is jammer voor de partij dat we niet meer meedoen in de raad. Maar ik kan voorstellen waarom de raadsleden dit doen. Het was een moeilijke, maar logische beslissing'.

Front
Volgens Arends heeft Gemeentebelangen niks meer in te brengen tegen de andere partijen. 'Er is echt een front gevormd tegen de partij. PvdA, CDA en ChristenUnie vormen straks samen met steun van de VVD het college. Die luisteren dan echt niet meer naar de argumenten van gemeentebelangen'. Volgens de oud-fractievoorzitter loopt de partij tegen een muur omhoog en zou er geen kans meer zijn om op bepaalde zaken grote successen te halen.

Kiezers
'Sommige kiezers zullen de keuze wel begrijpen en anderen zijn misschien bang dat ze niet meer gehoord gaan worden. Maar de onderwerpen die worden ingebracht worden ook niet gehoord of de partij komt er niet verder mee.' Het debat over de verkiezingsuitslag was de druppel voor de raadsleden aldus Arends. 'Daarin werden raadsleden persoonlijk aangevallen en geschoffeerd.'

Gemeentebelangen Bedum wil zelf nog geen reactie geven, maar laat wel weten dat als het merendeel van de kiezers het niet eens is met de beslissing, de partij zich opnieuw zal gaan beramen. Maandagavond mogen de kiezers zich uitspreken over de actie van de partij.

Share
comments
   

Wie is online  

We hebben 28 gasten en geen leden online

   

Statistieken  

   
© Gemeentebelangen Bedum